Η Κίνα ανησυχεί για την ευρωπαϊκή "πανούκλα"

Η «πανούκλα» της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία της Κίνας, αναφέρει άρθρο της βασικής εφημερίδας του Κομουνιστικού Κόμματος, που υπογράφει πρώην αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

Η Κίνα ανησυχεί για την ευρωπαϊκή πανούκλα
Η «πανούκλα» της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία της Κίνας μέσω της μείωσης των εξαγωγών, υποστηρίζει σε άρθρο του ο Zhang Chao, πρώην αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας και νυν οικονομικός αναλυτής της China Development Bank. Το άρθρο δημοσιεύεται στην Λαϊκή Ημερησία, την κύρια εφημερίδα του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας, και βασικός εκφραστής των απόψεων της κινεζικής κυβέρνησης.

«Η κρίση χρέους της ευρωζώνης συνεχίζεται πλέον εδώ και δύο χρόνια, από τα τέλη του 2009, και η κρίση κρατικού χρέους έχει μεταδοθεί, όπως η επιδημία πανώλης κατά τον 14ο αιώνα στις χώρες της ευρωζώνης» αναφέρει αντικατοπτρίζοντας την διάχυτη ανησυχία του Πεκίνου για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Ο κ. Zhang, αν και επισημαίνει πως ο αντίκτυπος «δεν θα είναι τόσο μεγάλος για τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας μας όσο ήταν η υποβάθμιση του αμερικανικού χρέους», προειδοποιεί: «Η κρίση χρέους της ευρωζώνης όμως, θα οδηγήσει σε μείωση της πραγματικής ζήτησης, εξέλιξη που θα επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις στην πραγματική μας οικονομία» καθώς θα υπάρξει αντίκτυπος στις εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v