Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spreadbetting: Ρεκόρ τζόγου στην μεταβλητότητα

Ο αυξημένος αριθμός των «τζογαδόρων» που θέλησαν να παίξουν με την μεγάλη μεταβλητότητα στις αγορές, ευνόησε ιδιαίτερα τα έσοδα της IG Group, και η μετοχή της εταιρίας spreadbetting εκτινάσσεται.

Spreadbetting: Ρεκόρ τζόγου στην μεταβλητότητα
Ο αυξημένος αριθμός των «τζογαδόρων» που θέλησαν να παίξουν με την μεγάλη μεταβλητότητα η οποία επικράτησε στις αγορές, ευνόησε ιδιαίτερα τα έσοδα της IG Group, και η μετοχή της εταιρίας που δραστηριοποείται στο spreadbetting εκτινάσσεται μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

Η IG Group, που είναι εισηγμένη στον FTSE 250, ανακοίνωσε ότι η θερινή περίοδος διακοπών δεν απέτρεψε τους πελάτες από «στοιχήματα» πάνω στην δραστηριότητα των αγορών, γεγονός που ώθησε σε επίπεδα ρεκόρ τα επίπεδα δραστηριότητας των πελατών της.

Από την έδρα της στο Λονδίνο, η IG ανακοίνωσε ότι τα υψηλά επίπεδα παικτών ώθησαν την εταιρία spreadbetting να αναβαθμίσει τις προβλέψεις για τα έσοδα στο τρέχον τρίμηνο κατά 19% τουλάχιστον. Η μετοχή της ενισχύεται 5% σχεδόν στο χρηματιστήριο.

Η χρηματοπιστωτική τοποθέτηση πάνω στις αποκλίσεις τιμών (financial spreadbetting) όπου οι παίκτες μπορούν να στοιχηματίσουν επί των διακυμάνσεων των τιμών ενεργητικών που είναι κοινά αντικείμενα συναλλαγών, όπως τα νομίσματα, τα εμπορεύματα και οι μετοχές, έχει το πλεονέκτημα ότι τα κέρδη του είναι απαλλαγμένα φόρου, αλλά και το μειονέκτημα της αυξημένης επικινδυνότητας, αφού ο επενδυτής μπορεί να χάσει περισσότερα από το αρχικό του κεφάλαιο.

Πάντως οι εταιρίες spreadbetting, όπως η IG, η City Index και η CMC Markets, ευνοήθηκαν από την μεγάλη δημοτικότητα των smartphones, που δείνουν την δυνατότητα στους πελάτες να στοιχηματίσουν χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται σπίτι ή στο γραφείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v