Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Κάθετη πτώση στον δείκτη ZEW

Δραματική επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία, καθώς ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο -37,6 από -15,1. Οι εξελίξεις στην ευρωζώνη και η υποβάθμιση των ΗΠΑ οι βασικές αιτίες.

Γερμανία: Κάθετη πτώση στον δείκτη ZEW
Δραματική επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία αποτυπώνεται στα πορίσματα της έρευνας του οικονομικού ινστιτούτου ZEW.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο -37,6 από -15,1 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές -βάσει δημοσκόπησης του Reuters- προέβλεπαν μικρότερη επιδείνωση στο -25.

Επιπλέον, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών κατέγραψε ελεύθερη πτώση τον Αύγουστο στο 53,5 από 90,6 τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στο 87.

Στην ανακοίνωση του ινστιτούτου ZEW γίνεται λόγος για «δραματική αύξηση του σκεπτικισμού σχετικά με τη μελλοντική ανάπτυξη» και επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα της έρευνας αποτυπώνουν τη διστακτικότητα του επιχειρηματικού κόσμου, λόγω των εξελίξεων στην ευρωζώνη αλλά και στη γερμανική οικονομία.

«Η κατάσταση στη Γερμανία εξακολουθεί να είναι θετική, όμως επιδεινώθηκε σημαντικά τον Αύγουστο», αναφέρει το ZEW, κάνοντας παράλληλα λόγο για απαισιοδοξία ως προς την κατάσταση στις χρηματιστηριακές αγορές και την οικονομική ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v