Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Κυβερνητικός εμφύλιος για τα collateral

Η υπουργός Εργασίας δήλωσε πως τα μελλοντικά πακέτα στήριξης θα πρέπει να καλύπτονται απο collateral όπως αποθέματα χρυσού και μερίδια στην κρατική βιομηχανία. Αποστάσεις κράτα η κυβέρνηση του Βερολίνου.

Γερμανία: Κυβερνητικός εμφύλιος για τα collateral
Τα μελλοντικά πακέτα στήριξης στην ευρωζώνη θα πρέπει να καλύπτονται από εγγυήσεις, όπως αποθέματα χρυσού και μερίδια στην κρατική βιομηχανία, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας, εν μέσω έντονων αντιδράσεων για την ελληνο-φιλανδική συμφωνία.

Η Ursula von der Leyen, η οποία είναι και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας ARD, δήλωσε πως εφεξής τα πακέτα στήριξης της ευρωζώνης θα πρέπει να γίνονται μόνο έναντι collateral. «Αρκετά κράτη-μέλη καταβάλουν προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Για να μπορέσουν να συνεχίσουν αυτές τις προσπάθειες όμως, μακροπρόθεσμα, χρειάζονται collateral» δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, κυβερνητική πηγή από το Βερολίνο αποσαφήνισε στο πρακτορείο Reuters πως η υπουργός Εργασίας εξέφρασε προσωπικές απόψεις που δεν αντικατοπτρίζουν την θέση της κυβέρνησης.

Αποφασίζει το συνταγματικό δικαστήριο

Εν τω μεταξύ, στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο την απόφασή του για το εάν η Γερμανική κυβέρνηση παραβίασε τη νομοθεσία όταν ενέκρινε τα πακέτα διασωσης της ευρωζώνης και της Ελλάδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις παραβιάζουν τη γερμανική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σε ότι αφορά το δικαίωμα στην δημοκρατική εκπροσώπηση και στην προστασία της περιουσίας. Η κυβέρνηση από την πλευρά της δηλώνει ότι δεν παραβίασε καμία νομοθεσία.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v