Κίνα: Νεκρός CEO σιδηροδρομικής εταιρίας

Ο επικεφαλής κινεζικής σιδηροδρομικής εταιρίας υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια έρευνας για τα αίτια πολύνεκρου δυστυχήματος. Το δυστύχημα είχε προκαλέσει το θάνατο 40 ανθρώπων. Κατηγορίες για συγκάλυψη.

Κίνα: Νεκρός CEO σιδηροδρομικής εταιρίας
Καρδιακή προσβολή υπέστη την Τρίτη ο επικεφαλής κινεζικής σιδηροδρομικής εταιρίας, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την πρόκληση θανατηφόρου σιδηροδρομικού ατυχήματος τον περασμένο μήνα.

Όπως μεταδίδει η WSJ, o 55χρονος Ma Cheng, CEO της China Railway Signal & Communication, υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε την ώρα που στα γραφεία της εταιρίας πραγματοποιούνταν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η China Railway Signal & Communication εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Ma Cheng πέθανε κατά τη διάρκεια έρευνας. Ωστόσο, κανένας υπεύθυνος της εταιρίας δεν ήταν διαθέσιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις της WSJ.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε τον Ιουλίο στην νότια Κίνα, προκάλεσε το θάνατο 40 πολιτών και είχε πυροδοτήσει την λαϊκή οργή και έντονη κριτική από τα Μ.Μ.Ε.

Οι αρχές είχαν αποδώσει αρχικά το ατύχημα στην προβληματική τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρία για τη σηματοδότηση των σιδηροδρομικών γραμμών. Αλλά τα κινεζικά Μ.Μ.Ε, επικαλούμενα ανώτερο ερευνητή, μετέδωσαν ότι το δυστύχημα οφείλεται και σε διοικητικά λάθη και θα μπορούσε να είχε αποτραπεί.

Οι αποκαλύψεις για ευθύνες της διοίκησης γιγάντωσαν την λαϊκή οργή και προκάλεσαν κατηγορίες για προσπάθεια κάλυψης των ευθυνών, στο βωμό της φιλοδοξίας του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Κίνας να επεκτείνει το δίκτυο των νέων υπερσύγχρονων σιδηροδρομικών γραμμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v