Συρία: Ξαφνική επίσκεψη αμερικανού πρέσβη

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φορντ πραγματοποίησε την Τρίτη ξαφνική επίσκεψη στην πόλη Τζάσεμ. Ο ΟΗΕ διέταξε την έναρξη έρευνας για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς Άσσαντ.

Συρία: Ξαφνική επίσκεψη αμερικανού πρέσβη
Ξαφνική επίσκεψη στη πόλη Τζασέμ της νότιας Συρίας πραγματοποίησε την Τρίτη ο πρέσβης των ΗΠΑ, την ώρα που το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ διέταζε την έναρξη έρευνας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o πρέσβης των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Φορντ, πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη Τζασέμ σε περιοχή όπου σύμφωνα με ακτιβιστές σκοτώθηκαν το Μαϊο τουλάχιστον 12 διαδηλωτές.

"Έφτασε στη Τζάσεμ σήμερα το πρωί με αυτοκίνητο" δήλωσε κάτοικος της πόλης στο Reuters. "Βγήκε έξω και πέρασε αρκετή ώρα περπατώντας στους δρόμους της πόλης. Ήταν πολύ προσεκτικός να μην τον δουν να μιλάει με πολίτες, προφανώς για να μην τους προκαλέσει κακό" πρόσθεσε.

Την επίσκεψη του Φορντ στη πόλη της νότιας Συρίας επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νιούλαντ.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εξέδωσε εντολή για την έναρξη έρευνας "για διαρκείς συστηματικές και σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις συριακές αρχές όπως εκτελέσεις, υπερβολική χρήση βίας και διώξεις διαδηλωτών και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Το Συμβούλιο διέταξε την έρευνα για να εξακριβώσει τα γεγονότα και για να "αναγνωρίσει όπου αυτό είναι δυνατό αυτούς που είναι υπεύθυνοι, έτσι ώστε όσοι διέπραξαν τις παραβιάσεις, ανάμεσα στις οποίες και αυτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους".

Την ίδια ώρα η Ε.Ε αποφάσισε την Τρίτη να επεκτείνει τις κυρώσεις σε 15 ακόμα άτομα και οργανισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v