Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roubini: "Είμαστε χειρότερα από ό,τι το 2008"

"Βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι το 2008", δήλωσε ο κ. Nouriel Roubini, τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερα δημοσιονομικά κίνητρα και λιγότερη λιτότητα. Δίνει 60% πιθανότητα για νέα ύφεση σύντομα.

Roubini: Είμαστε χειρότερα από ό,τι το 2008
Οι ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου βρίσκονται παγιδευμένες στη χαμηλή ανάπτυξη και πρέπει να έχουν μεγαλύτερα δημοσιονομικά κίνητρα και λιγότερη λιτότητα για να μπορέσουν να επανεκκινήσουν την ανάπτυξη, δήλωσε στο CNBC ο κ. Nouriel Roubini.

Μιλώντας σε forum στην Ιταλία, ο κ. Roubini δήλωσε: "Βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι το 2008. Αυτήν τη φορά έχουμε τη δημοσιονομική λιτότητα και την επιφυλακτικότητα των τραπεζών".

Επίσης, θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα 60% για δεύτερη ύφεση σύντομα.

Ερωτηθείς εάν εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα οι ανεπτυγμένες οικονομίες να αποφύγουν την ύφεση, ο κ. Roubini τόνισε ότι κάτι τέτοιο "είναι πολύ αισιόδοξο αν εξετάσετε τα (οικονομικά) στοιχεία".

Ο ίδιος θεωρεί ότι ένας τρίτος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ ενδέχεται να μην έχει τα επιθυμητά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και πως θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, ο κ. Roubini θεωρεί ότι μελλοντικά θα υπάρξει διεύρυνση του EFSF ή ένα κοινό ομόλογο της ευρωζώνης κι εκτιμά πως οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποδυναμώσουν την αξία του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v