Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CMA CGM: 90% πιθανότητες χρεοστασίου λόγω ναύλων

Τα ομόλογα και παράγωγα που σχετίζονται με την CMA CGM SA, τρίτη μεγαλύτερη επιχείρηση container στον κόσμο, υποδεικνύουν ότι υπάρχουν εννέα στις 10 πιθανότητες να κηρύξει αδυναμία αποπληρωμής.

CMA CGM: 90% πιθανότητες χρεοστασίου λόγω ναύλων
Τα ομόλογα και παράγωγα που σχετίζονται με την CMA CGM SA, τρίτη μεγαλύτερη επιχείρηση container στον κόσμο, υποδεικνύουν ότι υπάρχουν εννέα στις 10 πιθανότητες να κηρύξει η εταιρία αδυναμία αποπληρωμής, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας δραστηριότητας πιέζει τις τιμές των ναύλων σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα.

Μετά και την ποινή που επέβαλαν οι ΗΠΑ τον περασμένο μήνα για παραβίαση των εμπορικών κυρώσεων κατά του Ιράν, της Κούβας και του Σουδάν, η CMA CGM «είδε» την τιμή των χρεογράφων της -ύψους 475 εκατ. δολαρίων με επιτόκιο 8,5% και λήξης 2017- να βουλιάζουν στα 47,25 σεντς στο δολάριο, από τις 14 Απριλίου που πωλήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg Bond Trader.

Τα CDS δείχνουν πιθανότητα 90% να κηρύξει η ναυτιλιακή που έχει έδρα στην Μασσαλία, αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέσα σε πέντε χρόνια.

Οι ναύλοι για τα δρομολόγια Ασία προς Ευρώπη, που είναι το 2ο πιο δραστήριο δρομολόγιο στον κόσμο, έχουν καταρρεύσει και, αν εξαιρεθεί η προσαύξηση για το κόστος καυσίμων, η ανάπτυξή τους ήταν πρακτικώς μηδενική τον Ιούλιο και ελάχιστα αυξημένη τον περασμένο μήνα, που είναι η χειρότερη εμφάνιση στην ιστορία, με βάση τα στοιχεία της Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v