Γερμανία: Στους 25 οι "αποστάτες" για το EFSF

Στους 25 αυξάνεται ο αριθμός των "αποστατών" από τον κυβερνητικό συνασπισμό της Angela Merkel, ενώ πλησιάζει η ψηφοφορία για την επικύρωση του EFSF και του δεύτερου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα.

Γερμανία: Στους 25 οι αποστάτες για το EFSF
Απώλειες μετρά ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας καθώς πλησιάζει η ψηφοφορία για την επικύρωση τόσο των αλλαγών στο EFSF όσο και του δεύτερου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα. Ο κυβερνητικός συνασπισμός της κ. Angela Merkel έχει πλειοψηφία 20 εδρών, ενώ ήδη 25 βουλευτές του φαίνεται πως αποστατούν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε σχετική εσωκομματική ψηφοφορία των χριστιανοδημοκρατών, 12 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο και 7 απείχαν από την ψηφοφορία. Σε αντίστοιχη εσωκομματική ψηφοφορία των ελεύθερων δημοκρατών, που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, 2 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο και 4 απείχαν.

Η ψηφοφορία στην Budenstag θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου. Αναλυτές επισημαίνουν ότι η κ. Merkel έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης, κυρίως των πράσινων, και έτσι θα περάσει το κρίσιμο για την ευρωζώνη νομοσχέδιο. Τονίζουν, όμως, επίσης ότι, εάν οι εσωκομματικές ενστάσεις ενταθούν, δεν αποκλείεται η Γερμανίδα καγκελάριος να αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v