Τουρκία: Πλήρης αναστολή σχέσεων με Ισραήλ

Την διακοπή της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με το Ισραήλ και την αύξηση των ναυτικών περιπολιών στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκία: Πλήρης αναστολή σχέσεων με Ισραήλ
Την διακοπή της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με το Ισραήλ καθώς και την αύξηση των ναυτικών περιπολιών στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

"Η Ανατολική Μεσόγειος δεν αποτελεί ξένο έδαφος για εμάς. Οι βάσεις Ακσάζ και Αλεξανδρέττας είναι σημεία που έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να επιβλέπουν. Τα πλοία μας θα εμφανίζονται από εδώ και στο εξής πολύ πιο συχνά στα ύδατα αυτά" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Ερντογάν ανακοίνωσε την επιβολή και άλλων κυρώσεων εναντίον του Ισραήλ, ανάμεσα στις οποίες και το πάγωμα των εμπορικών και στρατιωτικών σχέσεων.

"Διακόπτουμε πλήρως τις εμπορικές και στρατιωτικές σχέσεις και τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας" ανέφερε ο κ. Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι απελαύνει τον Ισραηλινό πρέσβη και άλλους διπλωμάτες, ύστερα από μια έκθεση του Ο.Η.Ε για τον θάνατο 9 Τούρκων στρατιωτών κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης σε πλοίο που μετέβαινε στη Γάζα και την άρνηση του Ισραήλ να απολογηθεί.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v