Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φινλανδία: Υπάρχει νέα ομάδα στους κόλπους της ΕΕ

Καταγγέλλοντας την ύπαρξη μιας νέας ανεπίσημης ομάδας στους κόλπους της ΕΕ, ο Φινλανδός πρωθυπουργός δήλωσε πως τα πακέτα στήριξης θα πρέπει να αποτελούν έσχατη εξαίρεση και ζήτησε κυρώσεις για τους δημοσιονομικούς παραβάτες.

Φινλανδία: Υπάρχει νέα ομάδα στους κόλπους της ΕΕ
Ο Φινλανδός πρωθυπουργός, κ. Jyrki Katainen, σε μία σκληρή αντιευρωπαϊκή ομιλία του, κατήγγειλε την ύπαρξη μιας νέας ανεπίσημης ομάδας κρατών στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, "που διακυβεύει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη".

Επιμένοντας στη γραμμή της Φινλανδίας για παροχή εγγυήσεων στα πακέτα στήριξης, δήλωσε πως το Ελσίνκι ενδεχομένως να μη συμμετάσχει στο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Τόνισε, μάλιστα, πως η παροχή στήριξης σε κράτη-μέλη θα πρέπει να είναι "έσχατη εξαίρεση". Ο κ. Katainen δήλωσε, παράλληλα, πως θα πρέπει να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στα κράτη-μέλη για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, συμπληρώνοντας ότι το Ελσίνκι θα στήριζε και σχετική πρόταση επιβολής κυρώσεων.

"Το πρόβλημα στην ευρωζώνη είναι το υπερβολικό χρέος", δήλωσε και συμπλήρωσε: "Ένα ακόμη πρόβλημα είναι πως για μεγάλο χρονικό διάστημα παραβιάζουμε τους κανόνες που έχουμε θέσει και γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v