Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: 11 νεκροί διαδηλωτές την Παρασκευή

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 11 διαδηλωτές την Παρασκευή. Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για παρέμβαση απηύθυναν οι Σύριοι πολίτες. Στα 2.200 τα θύματα του Άσσαντ.

Συρία: 11 νεκροί διαδηλωτές την Παρασκευή
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Συρία την Παρασκευή, όταν χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στους δρόμους όλης της χώρας για να ασκήσουν πίεση στο καθεστώς του προέδρου Άσσαντ και να ζητήσουν την "διεθνή προστασία", μεταδίδει το Strarfor.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Δαμασκό, στο κουρδικό βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, την επαρχία Ιντλίμπ στα σύνορα με την Τουρκία και στην νοτιοανατολική Συρία κοντά στην Ιορδανία.

Στην πρωτεύουσα Δαμασκό οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα πανό που έγραφε "Μετά από όλες αυτές τις δολοφονίες και τις επιθέσεις, που είναι η διεθνής προστασία". Στην Ιντλίμπ πλακάτ έγραφε "Ο λαός της Συρίας απαιτεί διεθνή προστασία".

"Οι άνθρωποι θέλουν προστασία από τη διεθνή κοινότητα" αναγραφόταν σε πλακάτ που κουβαλούσαν διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία πόλης της νότιας Συρίας, όπως μεταδόθηκε από βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο ακτιβιστές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας έχουν δολοφονήσει από την αρχή των διαδηλώσεων 2.200 ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v