Λιβύη: Ο Καντάφι δεν έχει εγκαταλείψει τη χώρα

Δυνάμεις πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι σκότωσαν 17 αντάρτες έξω από διυλιστήριο τη Δευτέρα. Τηλεοπτικός σταθμός με έδρα τη Συρία μετέδωσε ότι ο πρώην ηγέτης της Λιβύης βρίσκεται ακόμα στη χώρα.

Λιβύη: Ο Καντάφι δεν έχει εγκαταλείψει τη χώρα
Δυνάμεις πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι σκότωσαν 17 αντάρτες έξω από διυλιστήριο τη Δευτέρα, την ώρα που κανάλι της Συρίας μετέδωσε ότι ο πρώην ηγέτης της Λιβύης βρίσκεται ακόμα στη χώρα, μεταδίδει το Reuters.

Τηλεοπτικός σταθμός με βάση τη Συρία, ο οποίος έχει κατά το παρελθόν μεταδώσει μηνύματα του Καντάφι, ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο πρώην ηγέτης της Λιβύης βρίσκεται ακόμα στη χώρα, αλλά δεν μπορεί να εμφανιστεί στην τηλεόραση για λόγους ασφαλείας.

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού Αrrai, Mishan Jabouri, διάβασε μήνυμα του Κανάφι στο οποίο ο πρώην ηγέτης λέει ότι "Δεν μπορούμε να παραδώσουμε για άλλη μια φορά τη Λιβύη στην αποικιοκρατία. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουμε πέρα από το να παλέψουμε μέχρι να νικήσουμε".

Την ίδια ώρα στρατιώτες των δυνάμεων του Καντάφι, πραγματοποίησαν επίθεση σε διυλιστήριο που έχουν καταλάβει οι αντάρτες 20 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Ρας Λανούφ, σκοτώνοντας 17 από τους φρουρούς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόνο λίγες ώρες ύστερα από την ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Μετάβασης ότι έχει ξαναρχίσει την παραγωγή πετρελαίου, για πρώτη φορά ύστερα από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v