Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτυπήματα σήμερα για τις γαλλικές τράπεζες

Νέα σημαντική πτώση καταγράφουν και σήμερα οι τιμές των γαλλικών τραπεζών στο χρηματιστήριο του Παρισιού με επίκεντρο την BNP Paribas.

Χτυπήματα σήμερα για τις γαλλικές τράπεζες
Νέα σημαντική πτώση κατέγραψαν σήμερα οι τιμές των γαλλικών τραπεζών στο χρηματιστήριο του Παρισιού, με επίκεντρο την BNP Paribas.

H μετοχή της τράπεζας έφτασε να πέφτει έως 7,7%, ενώ χθες σημείωσε απώλειες της τάξεως του 12%. Επιπλέον τα CDS, που αφορούν την πιθανότητα πτώχευσης της τράπεζας, ενισχύθηκαν στις 320 μονάδες βάσης.

Τις ανησυχίες των αγορών τροφοδότησε και δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της BNP, υποστήριζε ότι τα αμερικανικά funds δεν δανείζουν πλέον την τράπεζα σε δολάρια.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του γαλλικού κολοσσού έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η τράπεζα διατηρεί ανοικτές γραμμές ρευστότητας.

Εν τω μεταξύ στο στόχαστρο βρίσκεται και η Societe Generale που υποχωρεί 4,5% αλλά και η Credit Agricole που καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1%.

Σε αυτό το κλίμα, η Morgan Stanley υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τη SoGen, εκτίμησε πως η τράπεζα δεν θα διανείμει μέρισμα ούτε φέτος αλλά ούτε και του χρόνου και τόνισε τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί η εκτίμηση του πρώην επικεφαλής της FSA ( βρετανική Eπ. Κεφαλαιαγοράς) που αναφέρει ότι στα επόμενα χρόνια το γαλλικό δημόσιο θα πρέπει να επακεφαλαιοποίησει τράπεζες της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v