Ελβετία: Φήμες επανασύνδεσης φράγκου στο 1,25

Κάθετη πτώση εμφανίζει το ελβετικό φράγκο στις αγορές συναλλάγματος, εξαιτίας φημών ότι η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας θα επανακαθορίσει αύριο την σύνδεση του εθνικού νομίσματος με το ευρώ στο 1,25 από 1,20.

Ελβετία: Φήμες επανασύνδεσης φράγκου στο 1,25
Κάθετη πτώση εμφανίζει το ελβετικό φράγκο στις αγορές συναλλάγματος το απόγευμα, εξαιτίας φημών ότι η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας θα επανακαθορίσει αύριο την σύνδεση του εθνικού νομίσματος με το ευρώ στο 1,25 από 1,20.

Η Swiss National Bank στις 6 Σεπτεμβρίου προσέδεσε το φράγκο στην ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία των 1,20 φράγκων ανά ευρώ και δεσμεύθηκε να υπερασπιστεί «με κάθε τρόπο» αυτό το όριο.

Ωστόσο, η SNB φέρεται να θεωρεί ότι το νόμισμα παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα και θα πρέπει να υποχωρήσει χαμηλότερα και ως εκ τούτου φημολογείται ότι θα επανακαθορίσει το επίπεδο της σύνδεσης.

Το ευρώ εκτινάσσεται έναντι του φράγκου μετά την φήμη και, από το 1,20 χθες, ενισχύθηκε έως τα 1,2213 φράγκα για να κινείται αυτή την ώρα με άνοδο 0,8% στα 1,2160. Εναντι του δολαρίου, το ευρώ υποχωρεί στο 1,3673 από 1,3685 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v