Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Προειδοποιεί για διατροφική κρίση

Η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια διατροφική κρίση, αν εθνικοποιηθεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα που παρέχει βοήθεια σε 17 εκατομμύρια Ευρωπαίους, προειδοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας Bruno Le Maire.

Γαλλία: Προειδοποιεί για διατροφική κρίση
Η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια διατροφική κρίση, αν εθνικοποιηθεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα που παρέχει βοήθεια σε 17 εκατομμύρια Ευρωπαίους, προειδοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας Bruno Le Maire, μεταδίδει το Reuters.

"Εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, 17 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν πρόσβαση σε τροφή μόνο μέσω αυτού του προγράμματος" ανέφερε ο κ. Le Maire στους Ευρωπαίους υπουργούς Γεωργίας σε συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Στη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος από την Ε.Ε αντιτίθεται η Γερμανία και άλλες πέντε χώρες, η Μ. Βρετανία, η Δανία, η Σουηδία, η Τσεχία , Ολλανδία, υποστηρίζοντας ότι τα βάρη των κοινωνικών παροχών πρέπει να αναλαμβάνονται από τις εθνικές κυβερνήσεις.

"Eίμαστε ενάντια στην εθνικοποίηση του προγράμματος. Αυτό θα σήμαινε ότι θα αφήσουμε τους φτωχότερους στην τύχη τους" τόνισε ο La Maire.

O Γερμανός υπουργός Γεωργίας Robert Kloos, σημείωσε από την πλευρά του ότι "η Γερμανία ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές ανάγκες των λιγότερο ευνοημένων πολιτών, αλλά η ευθύνη για τις κοινωνικές παροχές ανήκει στις εθνικές κυβερνήσεις".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτεί σχεδόν τη μισή ποσότητα φαγητού που προσφέρεται από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα στην Ευρώπη κάθε χρόνο ενώ ο γαλλικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι χωρίς την ενίσχυση του προγράμματος, δεν θα μπορέσει να προσφέρει περίπου 130 εκατ. ευρώ το 2012 και το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v