Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Ερντογάν και Έρογλου για υφαλοκρηπίδα

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος Ντερβίς Έρογλου, αναμένεται να υπογράψουν σήμερα στη Νέα Υόρκη συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Συμφωνία Ερντογάν και Έρογλου για υφαλοκρηπίδα
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος Ντερβίς Έρογλου, αναμένεται να υπογράψουν σήμερα στη Νέα Υόρκη συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, μεταδίδει το Stratfor.

Ο κ. Ερτνογάν είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ύστερα από συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ότι η συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες θα υπογραφεί πολύ σύντομα.

Πρόσθεσε επίσης ότι όταν υπογραφεί η συμφωνία αυτή, η Τουρκία θα αρχίσει τις δικές της έρευνες, τονίζοντας ότι δυνάμεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού περιπολούν στις ζώνες αυτές.

Αποκάλεσε μάλιστα "τρέλα", την απόφαση της Κύπρου για εκμετάλλευση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας, ενώ δήλωσε ότι οι δραστηριότητες αυτές "σαμποτάρουν" τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και στην τουρκοκυπριακή πλευρά για την επανένωση του νησιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v