Lagarde: Άμεση δράση για να μη χαθεί η μάχη

Ο κίνδυνος μιας νέα παγκόσμιας ύφεσης αυξάνεται προειδοποίησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει συλλογική και άμεση δράση θα χαθεί η μάχη για την ανάπτυξη.

Lagarde: Άμεση δράση για να μη χαθεί η μάχη
Συντονισμένες αγορές ομολόγων από ΕΚΤ και EFSF ζήτησε εμμέσως η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, κατά την ομιλία της στη σύνοδο της G20 στην Ουάσινγκτον. 

"Αναρρωτιέμαι εάν θα ήταν πιθανό να έχουμε ένα συνδυασμό από ΕΚΤ και EFSF στις αγορές ομολόγων", τόνισε η κ. Lagarde. 

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος μιας νέα παγκόσμιας ύφεσης αυξάνεται διαρκώς, λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει συλλογική και άμεση δράση θα χαθεί η μάχη για την ανάπτυξη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Lagarde κάλεσε την Ευρώπη να λάβει άμεσα κοινή και συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση του χρέους των κρατών μελών και των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Όσον αφορά τα κράτη που βρίσκονται στην "καρδιά του προβλήματος" η κ . Lagarde ανέφερε ότι πρέπει να εφαρμόσουν άμεσα προγράμματα προσαρμογής.

Σημείωσε ωστόσο ότι ο ρυθμός της δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να είναι συγκρατημένος, ώστε να μην πληγεί η ανάπτυξη, ενώ η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει επεκτατική.

Οι ΗΠΑ από την άλλη πλευρά, σημείωσε η κ. Lagarde, πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα της ανεργίας και να μειώσουν μακροπρόθεσμα το έλλειμμα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες πλήττονται από την κρίση, καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο μιας υπερθέρμανσης της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v