Merkel: Σοβαρή η κατάσταση, χωρίς εύκολες λύσεις

Η κατάσταση είναι σοβαρή και χωρίς εύκολες λύσεις, δήλωσε ο Angela Merkel και ζήτησε να δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας γύρω από την Ελλάδα με την επέκταση του EFSF.

Merkel: Σοβαρή η κατάσταση, χωρίς εύκολες λύσεις
Οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα τείχος προστασίας γύρω από την Ελλάδα έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, δήλωσε η Angela Merkel σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στην Budnestag για την επικύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζει πως η κατάσταση είναι «σοβαρή» και «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις».

«Πρώτα θα φύγει η Ελλάδα, έπειτα μια άλλη χώρα κι ύστερα κι άλλη. Και στο τέλος αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα μείνουμε μόνοι και θα πρέπει να ανατιμήσουμε το νόμισμα», τόνισε. «Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε» δήλωσε η κα Merkel και συμπλήρωσε: «Πρέπει να μπορούμε να βάλουμε φραγμούς». «Ακόμη κι έτσι όμως, δεν αποκλείω ότι σε κάποια στιγμή θα κληθούμε να αποφασίσουμε εάν μπορούμε να χειριστούμε μία κρατική χρεοκοπία όπως μία τραπεζική» επισημαίνει η Angela Merkel χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η κα Merkel απέρριψε τις φήμες ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και απέρριψε κατηγορηματικά ότι η Γερμανία θα επαναφέρει το μάρκο και θα αποκοπεί από την ευρωζώνη. «Αυτό μπορώ να το αποκλείσω. Δεν θα μπορούμε να εξάγουμε κανένα από τα εξαιρετικά αγαθά που εξάγουμε» δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v