Λιβύη: Εισέβαλαν στη Σίρτη οι αντάρτες

Στα ανατολικά περίχωρα της Σίρτης, εισέβαλαν τη Δευτέρα οι δυνάμεις της νέας προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, επικουρούμενες από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Λιβύη: Εισέβαλαν στη Σίρτη οι αντάρτες
Στα ανατολικά περίχωρα της Σίρτης εισέβαλαν τη Δευτέρα οι δυνάμεις της νέας προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, επικουρούμενες από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, μεταδίδει το Reuters.

Oι μαχητές του Εθνικού Συμβουλίου Μετάβασης έδωσαν μάχες σώμα με σώμα με τους στρατιώτες του Καντάφι, σε μια περίμετρο 2 χιλιομέτρων γύρω από το κέντρο της γενέτειρας του πρώην ηγέτη της Λιβύης.

Οι μαχητές του Εθνικού Συμβουλίου Μετάβασης επιτέθηκαν με πολυβόλα και τουφέκια, ενώ μετέφεραν άρματα μάχης μέσα στην πόλη.

Στα δυτικά της Σίρτης, άρματα μάχης των μαχητών της νέας προσωρινής κυβέρνησης βομβάρδισαν στόχους στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδιζαν στρατηγικές θέσεις των δυνάμεων του Καντάφι.

Το ΝΑΤΟ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τις επιχειρήσεις του στη Σίρτη τη Δευτέρα. Ανακοίνωσε ότι αεροπλάνα του χτύπησαν 8 στόχους την Κυριακή, ανάμεσα στους οποίους και αποθήκες με πυρομαχικά.

Σημειώνεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι δυνάμεις του Συμβουλίου Μετάβασης είχαν υποχωρήσει από την Σίρτη, όταν οι επιθέσεις τους συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους στρατιώτες του Καντάφι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v