Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συλλήψεις Αγανακτισμένων στις ΗΠΑ

Με 700 συλλήψεις "απάντησαν" οι αρχές στην δυναμική πορεία του κινήματος "Καταλάβετε την Wall Street". Διαμαρτυρίες και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, αλλά και στην Βρετανία με δυναμική πορεία 35.000 διαδηλωτών.

Συλλήψεις Αγανακτισμένων στις ΗΠΑ
Νέα διαδήλωση από την κίνηση "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ". Έντονη η Διαμαρτυρία για την απληστία του χρηματοπιστωτικού κατεστημένου, για την ανεργία που καλπάζει και τις κατασχέσεις κατοικιών για χρέη στις τράπεζες

Με 700 συλλήψεις «απάντησαν» οι αμερικανικές αρχές στην δυναμική διαδήλωση των «Αγανακτισμένων» της Νέας Υόρκης.

Περίπου 2.000 άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση που έγινε το Σαββατοκύριακο στο οικονομικό κέντρο, ενώ «κατέλαβαν» και την γέφυρα του Μπρούκλιν. Οι αρχές συνέλαβαν περίπου 700 άτομα με την κατηγορία της παρεμπόδισης της κυκλοφορίας.

Το κίνημα "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ", το οποίο εμπνέεται από την "Αραβική Ανοιξη", διαμαρτύρεται όχι μόνο για την απληστία του χρηματοπιστωτικού κατεστημένου, αλλά και για τα ακόμη υψηλά ποσοστά ανεργίας και τις κατασχέσεις κατοικιών για χρέη στις τράπεζες.

Διαδηλώσεις με... άρωμα "Αραβικής Ανοιξης" πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Σικάγο, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Ντένβερ, στο Οστιν του Τέξας, στο Λας Βέγκας και στην Ινδιανάπολη.

Δυναμική διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας έγινε και στην Βρετανία, όπου πάνω από 35.000 άνθρωποι -ανάμεσά τους δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα- διαμαρτυρήθηκαν στο Μάντσεστερ, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v