Rehn: Να εγκαταλειφθεί η αρχή της ομοφωνίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εγκαταλείψει την αρχή της ομοφωνίας κατά τη διαδικασία της λήψης αποφάσεων, υποστήριξε ο κ. Olli Rehn ώστε να επιταχυνθεί η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Rehn: Να εγκαταλειφθεί η αρχή της ομοφωνίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εγκαταλείψει την αρχή της ομοφωνίας κατά τη διαδικασία της λήψης αποφάσεων, υποστήριξε ο κ. Olli Rehn, ώστε να επιταχυνθεί η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ο αρμόδιος επίτροπος για οικονομικά θέματα υποστήριξε επίσης πως οι νέες μεταρρυθμίσεις οικονομικής διακυβέρνησης που συμφωνήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση -που αποκαλούνται και six pack- είναι ανεπαρκείς.

«Για να είμαι ειλικρινής, αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αρκετές. Πρέπει να μπορούμε να παρέμβουμε στα δημοσιονομικά των χωρών-μελών με πιο αποφασιστικό τρόπο», δήλωσε ο κ. Rehn σε ομιλία του στο Ελσίνκι και συμπλήρωσε: «Πρέπει επίσης να υπάρξει συμβιβασμός ως προς την αρχή της ομοφωνίας, ειδικότερα όταν απαιτούνται γρήγορες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν βλέπω άλλη επιλογή».

Ο κ. Rehn δήλωσε αισιόδοξος ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στις συνεδριάσεις τους αυτόν τον μήνα, θα μπορέσουν να καταλήξουν σε απόφαση για το πώς να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες. Παράλληλα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, αναφέρει πως το σχέδιο της Κομισιόν για ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα παρουσιαστεί πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο της 17ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι όλες οι χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ και τα περισσότερα κράτη της Ε.Ε. θα ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζές τους μέσω της αγοράς ή χρησιμοποιώντας δικά τους κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v