ΔΝΤ: Εκτός στόχων το κυπριακό έλλειμμα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτιμά σε έκθεσή του ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012 στην Κύπρο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι υπολογίζει η κυβέρνηση. Αναμένεται να φτάσει το 4,5% του ΑΕΠ το 2012.

ΔΝΤ: Εκτός στόχων το κυπριακό έλλειμμα
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτιμά σε έκθεσή του ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012 στην Κύπρο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι υπολογίζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα φτάσει το 4,5% του ΑΕΠ το 2012, δηλαδή θα είναι μεγαλύτερο από ό,τι προβλέπει η κυβέρνηση κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες. Το φετινό έλλειμμα θα ανέλθει στο 6,6% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το ταμείο, η Κύπρος είναι μία από τις λίγες χώρες όπου παρουσιάζεται δημοσιονομική επιδείνωση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, αντί βελτίωση.

Στην έκθεσή του το ΔΝΤ κάνει αναφορά και στα spreads των κυπριακών ομολόγων, που μαζί με αυτά χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, αλλά και πιο πρόσφατα της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου, έχουν εκτοξευτεί.

Για το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Κύπρου, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα μειωθεί στο 7,2% φέτος από 7,7% πέρυσι, ενώ για το 2012 αναμένεται να αυξηθεί στο 7,6%.

Ο πληθωρισμός θα φτάσει το 4% φέτος μετά το 2,6% του 2010.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v