Fitch: Yψηλό το κόστος της Dexia για το Βέλγιο

Το κόστος διάσωσης της Dexia δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο για το Βέλγιο, ανέφερε η Fitch τη Δευτέρα. Αντίθετα, ο αντίκτυπος στην αξιολόγηση της Γαλλίας είναι περιορισμένος.

Fitch: Yψηλό το κόστος της Dexia για το Βέλγιο
Το κόστος διάσωσης της Dexia δεν είναι καθόλου αμελητέο για το Βέλγιο, ανέφερε η Fitch τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι ο αντίκτυπος στην αξιολόγηση της Γαλλίας είναι περιορισμένος, μεταδίδει το Reuters.

"To κόστος στήριξης της Dexia για την βελγική κυβέρνηση δεν είναι καθόλου αμελητέο και αντανακλά μια από τις αδυναμίες του οικονομίας του Βελγίου, συγκεκριμένα τον μεγάλο τραπεζικό τομέα και των έκτακτων υποχρεώσεων που μπορεί να επιβάλει στο κράτος" δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της Fitch στο Reuters.

Σημειώνεται ότι έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση, που διήρκεσε 14 ώρες, συμφωνήθηκαν οι όροι για τη διάσπαση της γαλλοβελγικής Dexia, της τράπεζας που είναι το πρώτο θύμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Με βάση τη συμφωνία της Γαλλίας, το Βέλγιο θα καταβάλει 4 δισ. ευρώ για να κρατικοποιήσει τον εγχώριο βραχίονα λιανικής τραπεζικής της Dexia, που απασχολεί 6.000 εργαζομένους και έχει καταθέσεις ύψους 80 δισ. ευρώ από 4 εκατ. πελάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v