OPEC:Υποβαθμίζει προβλέψεις για ζήτηση πετρελαίου

Ο OPEC υποβάθμισε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου στα 87,81 εκατ. βαρέλια τη μέρα, αναφέροντας ως αιτία την οικονομική επιβράδυνση στις αναπτυγμένες χώρες.

OPEC:Υποβαθμίζει προβλέψεις για ζήτηση πετρελαίου
Ο OPEC υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου την Τρίτη για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, αναφέροντας ως αιτία την οικονομική επιβράδυνση στις αναπτυγμένες χώρες και τις προσπάθειες της Ινδίας και της Κίνας να συγκρατήσουν την κατανάλωση πετρελαίου, μεταδίδει το Reuters.

Στο μηνιαίο δελτίο, το πετρελαϊκό καρτέλ μειώνει την εκτίμηση για την ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης κατά 180.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στην φετινή χρονιά στα 900.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ το 2012 η πρόβλεψη είναι μειωμένη κατά 70.000 στα 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.για  

"Η οικονομική ύφεση έχει αρχίσει να πλήττει και την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου" αναφέρει το πετρελαϊκό καρτέλ στην μηνιαία του έκθεση. "Η επιβραδύνουσα αμερικανική οικονομία, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τα αισθήματα ανησυχίας ανάμεσα στους καταναλωτές, έχουν μετριάσει την ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ. Παρομοίως, τα προβλήματα χρέους στην ευρωζώνη οδηγούν τις ευρωπαϊκές οικονομίες σε απώλειες στην ανάπτυξη".

Όσον αφορά την Κίνα, ο OPEC σημειώνει στην έκθεση του ότι "προσπαθεί να προετοιμάσει μια ομαλή προσγείωση, με την ετήσια ανάπτυξη να κινείται κάπου στο 9%".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v