Moody's: Στο 40% η πιθανότητα ύφεσης για ΗΠΑ

Η αμερικανική οικονομία παραμένει ευάλωτη σε μια καθοδική στροφή, αν και η πιθανότητα μιας νέας ύφεσης τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες είναι σταθερή στο 40%, αναφέρει σε έκθεση της η Moody’s Analytics.

Moodys: Στο 40% η πιθανότητα ύφεσης για ΗΠΑ
Η αμερικανική οικονομία παραμένει ευάλωτη σε μια καθοδική στροφή, αν και η πιθανότητα μιας νέας ύφεσης τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες είναι σταθερή στο 40%, αναφέρει σε έκθεση της η Moody’s Analytics μεταδίδει το Marketwatch.

Σύμφωνα με τη Moody’s Analytics, παρόλο που η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, διατηρούνται οι πιέσεις από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, την πολιτική διαμάχη στην Ουάσινγκτον και τον υψηλό ρυθμό κατασχέσεων στην αμερικανική στεγαστική αγορά.

"Οι πολιτικές ηγεσίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού πρέπει να παρέμβουν" ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody’s Analytics, Μark Zandi. "Με βάση το βασικό μας μοντέλο για τις προοπτικές οικονομίας, οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση μόνο γιατί περιμένουμε πολιτική παρέμβαση τους επόμενους μήνες" πρόσθεσε.

Όσον αφορά το ΑΕΠ των ΗΠΑ, η Moody’s Analytics εκτιμά ότι θα αυξηθεί κατά 2% το β’ εξάμηνο του 2011 και κατά 2,5% το 2012, ενώ η ανεργία θα βρίσκεται κοντά στο 9% ως το τέλος του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v