Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Εκδόθηκε προσχέδιο του κανόνα Volcker

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξέδωσαν την Τρίτη προσχέδιο του κανόνα Volcker. Οι τράπεζες θα έχουν τρεις μήνες στη διάθεση τους για να πείσουν τις ρυθμιστικές αρχές να μετριάσουν τους περιορισμούς του σχεδίου.

HΠΑ: Εκδόθηκε προσχέδιο του κανόνα Volcker
Οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες θα έχουν τρεις μήνες στη διάθεση τους για να πείσουν τις ρυθμιστικές αρχές να "ψαλιδίσουν" τους περιορισμούς του κανόνα Volcker, μετά την απόφαση των αρχών να εκδώσουν την Τρίτη ένα προσχέδιο του κανόνα, μεταδίδει το Reuters.

Ο κανόνας αποσκοπεί στην αποτροπή μιας επανάληψης της κρίσης του 2008 με την επιβολή φραγμών σε δραστηριότητες υψηλού κινδύνου από τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, ο κανόνας Volcker, που φέρει το όνομα του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Paul Volcker, έχει σαν στόχο να μην μπορούν οι τράπεζες που δέχονται καταθέσεις να χρησιμοποιούν κεφάλαια τους για συναλλαγές μετοχών, παραγώγων και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Οι τελευταίες δραστηριότητες μπορούν να διεξάγονται μόνο από επενδυτικές τράπεζες.

Επιπλέον, ο κανόνας δεν επιτρέπει στις τράπεζες να επενδύουν ή να χρηματοδοτούν hedge funds ή private equity funds.

Οι τράπεζες θα έχουν περιθώριο ως τις 13 Ιανουαρίου 2012 για να κάνουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους.

"Τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται ο κανόνας Volcker είναι πολύ σύνθετα, οπότε πιστεύω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση που δώσαμε περιθώριο 90 ημερών για σχολιασμό" ανέφερε αξιωματούχος της αρχής που επιβλέπει τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v