Μέρκελ: Τα ευρωομόλογα δεν είναι λύση

Τα ευρωομόλογα δεν θα βοηθούσαν υπό τις παρούσες συνθήκες, δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, ενώ ζήτησε προσαρμογή των κανόνων της Ε.Ε. ώστε να τιμωρούνται όσοι παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Μέρκελ: Τα ευρωομόλογα δεν είναι λύση
Δύο κρίσιμα ζητήματα θα τεθούν στη σύνοδο του G20 και συγκεκριμένα η αυστηρότερη ρύθμιση της αγοράς και το πώς να αποτραπούν οι ασταθείς τράπεζες από το να δημιουργήσουν προβλήματα στο ευρύτερο τραπεζικό σύστημα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εν όψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών του G20 σήμερα Παρασκευή.

"Υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα για να συζητήσουν οι χώρες του G20. Το πρώτο είναι πώς μπορούμε να αποτρέψουμε τη διάδωση των λιγότερο ρυθμισμένων χρηματοοικονομικών αγορών.... και πώς να αντιμετωπίσουμε τις σκιώδεις τράπεζες και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο που θα αποτρέψει μια προβληματική τράπεζα να πλήξει ολόκληρο τον κλάδο", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια τόνισε πως υπάρχουν υπερβολικά πολλές αδυναμίες στους κανονισμούς των χρηματοοικονομικών αγορών, ενώ είπε πως δεν είναι καλό ότι υπάρχουν ορισμένες χώρες που αντιστέκονται στην επιβολή του φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών.


Η κ. Μέρκελ δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως άγκυρα εμπιστοσύνης στην Ευρώπη και ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν μπορεί να λυθεί εν μια νυκτί, ούτε υπάρχει λύση τύπου big bang, τονίζοντας ότι η κρίση έδειξε πως τίποτα δεν είναι αδιανόητο, αλλά χρειάζεται να εξετάζονται προσεκτικά οι επιπτώσεις των πράξεων.

Εκτίμησε επίσης πως τα ευρωομόλογα δεν είναι θαυματουργή λύση και δεν θα βοηθούσαν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Η ίδια σημείωσε ότι πρέπει να προσαρμοστούν οι δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. έτσι ώστε οι χώρες που τους παραβιάζουν να τιμωρούνται.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v