Kinder Morgan:Εξαγορά της El Paso έναντι $21 δισ.

Η Kinder Morgan προχωρά στην εξαγορά της ανταγωνιστικής El Paso έναντι 21 δισ. δολ., εξέλιξη που θα ενώσει τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες αγωγών υσικού αερίου της Βορείου Αμερικής.

Kinder Morgan:Εξαγορά της El Paso έναντι $21 δισ.
Η Kinder Morgan προχωρά στην εξαγορά της ανταγωνιστικής El Paso έναντι 21 δισ. δολ., εξέλιξη που θα ενώσει τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες αγωγών υσικού αερίου της Βορείου Αμερικής. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ένα μεγάλο στοίχημα, καθώς το συγκεκριμένο deal «ποντάρει» στην σημαντική αύξηση της ζήτησης για φυσικό αέριο τα επόμενα χρόνια.

Η συμφωνία άλλωστε, αντιστοιχεί σε premium 37% για την μετοχή της El Paso σύμφωνα με το κλείσιμο της Παρασκευής. Επισημαίνεται ότι παράλληλα, η Exxon Mobil και άλλες πετρελαϊκές επενδύουν δισεκατομμύρια για να αναπτύξουν και να παράγουν νέα πετρελαϊκά κοιτάσματα, αλλά και αέριο από σχιστόλιθο. Η νεοσύστατη εταιρεία θα έχει 80.000 μίλια αγωγών φυσικού αερίου που συνδέουν ανατολική και δυτική ακτή των ΗΠΑ. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η διαπραγματευτική ισχύς της νεοσύστατης εταιρείας θα είναι τέτοια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος μεταφοράς για τους παραγωγούς φυσικού αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v