Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι γαλλικές τράπεζες αντέχουν το "haircut"

Οι γαλλικές τράπεζες θα μπορούσαν να αντέξουν ένα σημαντικό "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ωστόσο εξακολουθεί να είναι πιθανό να χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, δήλωσε στο CNBC ο κ. Christian Noyer.

Οι γαλλικές τράπεζες αντέχουν το haircut
Οι γαλλικές τράπεζες θα μπορούσαν να αντέξουν ένα σημαντικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ωστόσο εξακολουθεί να είναι πιθανόν να χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, δήλωσε στο CNBC ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Christian Noyer.

Σύμφωνα με τον κ. Noyer, «η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για τις γαλλικές τράπεζες». Όπως επισήμανε, «η συνολική έκθεση των γαλλικών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα κέρδη του α΄ εξαμήνου του γαλλικού τραπεζικού συστήματος». Η έκθεση αυτή ανέρχεται σε σχεδόν 8 δισ. ευρώ, ενώ οι γαλλικές τράπεζες ανακοίνωσαν κέρδη περίπου 11 δισ. ευρώ το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Ο ίδιος, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανακεφαλαιοποίησης των γαλλικών τραπεζών, δεδομένου ότι όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με υποχρεωτικές αυξήσεις της κεφαλαιακής τους βάσης, αναλόγως των αποφάσεων της ΕΒΑ. Παράλληλα, εκτίμησε πως το EFSF θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v