Ιταλία: Τράπεζες κατά Μπερλουσκόνι

Σκλήρή κριτική στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι απηύθυναν οι ιταλικές τράπεζες σε επιστολή που απέστειλαν στον ιταλό πρωθυπουργό την Τρίτη. Προειδοποιούν για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις. Αγορά ιταλικών ομολόγων από ΕΚΤ.

Ιταλία: Τράπεζες κατά Μπερλουσκόνι
Οι ιταλικές τράπεζες άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της χώρας για καθυστέρηση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα υποχωρεί συνεχώς, μεταδίδει το Reuters.

Σε επιστολή που απέστειλαν στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκπρόσωποι του συνδέσμου των ιταλικών τραπεζών ABI, κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την ιταλική οικονομία, λέγοντας ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχει μεγάλο κόστος για την απασχόληση και τις επενδύσεις.

"Η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη, η πίστη στην χώρα εξασθενεί κάθε μέρα" αναφέρει η επιστολή.

"Έχουμε κάνει διάφορες συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση και δεν έχει ξεκινήσει κάποιος διάλογος" σημειώνει η επιστολή.

Αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ

Εν τω μεταξύ, η ΕΚΤ αγόρασε την Τρίτη ιταλικά ομόλογα για να αντιμετωπίσει το "άνοιγμα" στα spread της περιφέρειας.

"Άρχισε να αγοράζει μετά την εκτόξευση των αποδόσεων" δήλωσε ένας trader στο Reuters, ενώ ένας άλλος trader επιβεβαίωσε ότι είδε την ΕΚΤ να αγοράζει ιταλικά ομόλογα.

Το spread των ιταλικών ομολόγων έφτασε την Τρίτη σε υψηλό τριών εβδομάδων, στις 393 μονάδες, για να υποχωρήσει αργότερα μετά τις αγορές της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v