Τουρκία: Πολύνεκρες μάχες με Κούρδους αντάρτες

Επικίνδυνη ανάφλεξη στη νοτιοανατολική Τουρκία. Σφοδρές μάχες με δεκάδες νεκρούς καταγράφονται μεταξύ των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και Κούρδων ανταρτών.

Τουρκία: Πολύνεκρες μάχες με Κούρδους αντάρτες
Σφοδρές μάχες με δεκάδες νεκρούς καταγράφονται στη νοτιοανατολική Τουρκία μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων και Κούρδων ανταρτών. Η κρίσημη ανάφλεξη ξεκίνησε με συντονισμένες επιθέσεις Κούρδων ενόπλων εναντίον αστυνομικών τμημάτων και στρατιωτικών φυλακίων στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

«Η εκδίκησή μας θα είναι μεγάλη» τόνισε, αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι Τούρκοι κομάντος πέρασαν τα σύνορα του Βορείου Ιράκ, στην ευρύτερη περιοχή των Κούρδων, ενώ το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως κατά τις συμπλοκές, 15 Κούρδοι σκοτώθηκαν από πυρά των τουρκικών δυνάμεων.
Εν μέσω των εξελίξεων, οι Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσαν προγραμματισμένες επισκέψεις τους στο Καζακστάν και τη Σερβία, αντίστοιχα.

Η ένταση στη νοτιοανατολική Τουρκία έχει αναζωπυρωθεί το τελευταίο διάστημα και οι επιθέσεις Κούρδων ανταρτών του PKK έχουν πολλαπλασιαστεί.

Η Άγκυρα έχει απαντήσει με τη σύλληψη δεκάδων Κούρδων που κατηγορούνται για «παροχή βοήθειας σε τρομοκράτες», αλλά και με αεροπορικές επιδρομές σε κουρδικές θέσεις στο βόρειο Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v