Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Αύξηση κερδών με "εξωραϊσμό"

Ακολουθώντας τις BofA και Citi, η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley ανακοίνωσε βελτιωμένα κέρδη τριμήνου, με την βοήθεια μεγάλης λογιστικής τόνωσης λόγω απομειώσεων στην αξία των χρεών της.

Morgan Stanley: Αύξηση κερδών με εξωραϊσμό
Η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley ανακοίνωσε βελτιωμένα κέρδη γ΄ τριμήνου, ανατρέποντας την ζημία που είχε εμφανίσει στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, με την βοήθεια μεγάλης λογιστικής τόνωσης, λόγω απομειώσεων στην αξία των χρεών της.

Η δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη 2,15 δισ. δολάρια ή 1,15 δολ. ανά μετοχή έναντι ζημίας 7 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα έσοδα αυξήθηκαν 46% στα 9,89 δισ. δολάρια.

Εξαιρουμένου κέρδους της τάξης των 3,4 δισ. δολ. από προσαρμογή των αποτιμήσεων χρεών, τα κέρδη της Morgan Stanley ήταν 2 σεντς να μετοχή.

Όταν το χρέος μιας τράπεζας αποδυναμώνεται σε σχέση με τα μακροπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, η τράπεζα έχει δικαίωμα να καταγράψει λογιστικό κέρδος γιατί θεωρείται ότι μπορεί να αντλήσει κέρδος με επαναγορά του χρέους.

Με ανάλογο λογιστικό «εξωραϊσμό» μεγέθους 4,5 δισ. δολ., χθες η Bank of America Corp. ανακοίνωσε αύξηση κερδών, ενώ μια μέρα πριν η Citigroup ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών γ΄ τριμήνου κατά 74%, στα 3,8 δισ. δολάρια, χάρη σε «προσαρμογή πιστωτικών αποτιμήσεων», που συνέβαλε με 1,9 δισ. δολ. στα κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v