Eπικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ, Σαρκοζί, Κάμερον

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, είχε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Eπικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ, Σαρκοζί, Κάμερον
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, είχε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, ο κ. Ομπάμα συνομίλησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

"Η Καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σαρκοζί αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη και εργάζονται σκληρά για να αναπτύξουν ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και θα είναι πολιτικά βιώσιμο" αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

"Συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις" μέχρι τη σύνοδο της G20 στις Κάννες στις 3 με 4 Νοεμβρίου.

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας περιέγραψαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Ομπάμα, το περίγραμμα του σχεδίου τους για την ευρωζώνη, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του κ. Κάμερον.

"Οι ηγέτες συμφώνησαν στην επιτακτική ανάγκη για μια συγκροτημένη και βιώσιμη λύση στην οικονομική κρίση της ευρωζώνης" προσθέτει η ανακοίνωση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v