Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη μεγιστάνας του κλάδου εμπορευμάτων

Ένας από τους ισχυρότερους παίκτες στην διεθνή αγορά αλουμινίου συνελήφθη στο Λονδίνο με την κατηγορία της δωροδοκίας, αναφορικά με υπόθεση συμβολαίων της Alcoa στο Μπαχρέιν

Συνελήφθη μεγιστάνας του κλάδου εμπορευμάτων
Ένας από τους ισχυρότερους παίκτες στην διεθνή αγορά αλουμινίου συνελήφθη στο Λονδίνο με την κατηγορία της δωροδοκίας αναφορικά με υπόθεση συμβολαίων της Alcoa στο Μπαχρέιν.

Πρόκειται για τον Viktor Dahdaleh, βρετανικής και καναδικής υπηκοότητας, πρόεδρο και ιδιοκτήτη της Dadco, της επενδυτικής εταιρείας που ειδικεύεται στην αλουμίνα, από την οποία παράγεται το αλουμίνιο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι βρετανικές αρχές, ο κ. Dahdaleh συνελήφθη για σειρά κατηγοριών που σχετίζονται με δωροδοκίες προς ανώτατα στελέχη της κρατικής Aluminium Bahrein κατά την περίοδο 2001-2005. Οι βρετανικές αρχές αναφέρουν επίσης ότι ορισμένες από αυτές τις πληρωμές «έγιναν σε σχέση με συμβόλαια αμερικανικής εταιρείας, της Alcoa» για την προμήθεια αλουμίνας.

Το βιογραφικό του κ. Dahdaleh είναι πάντως άκρως εντυπωσιακό. Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του London School of Economics, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Ιδρύματος του William J. Clinton, πρώην πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου του Καναδά και ηγετική φυσιογνωμία της φιλανθρωπίας.

Η δικηγορική εταιρεία που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, η Allen & Overy, δηλώνει πως «πιστεύει ότι η έρευνα σε αυτή την υπόθεση είναι εσφαλμένη και πως ο ίδιος δεν έχει πράξει κάτι μεμπτό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v