Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Novartis: Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας

Σε περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας την Ελβετία και τις ΗΠΑ προχωρά η Novartis η οποία παράλληλα ανακοίνωσε αποτελέσματα υποδεέστερα των προσδοκιών.

Novartis: Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας
Σε περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας την Ελβετία και τις ΗΠΑ προχωρά η Novartis η οποία παράλληλα ανακοίνωσε αποτελέσματα υποδεέστερα των προσδοκιών. Συγκεκριμένα, η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία δηλώνει ότι προχωρά σε ετήσιο πρόγραμμα μείωσης του κόστους λειτουργίας κατά 200 εκατ. δολ., κάνοντας λόγο για πιέσεις στις τιμές και εντεινόμενα προβλήματα από το ισχυρό φράγκο.

Τα μέτρα αφορούν το 1,7% του εργατικού δυναμικού της Novartis και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα θα κλείσουν δύο μονάδες της φαρμακευτικής στην Ελβετία και μία στην Ιταλία.

Παράλληλα, η Novartis ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν το τρίτο τρίμηνο στα 2,46 δισ. δολάρια από 2,28 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν ωστόσο υψηλότερα κέρδη στα 2,81 δισ. δολ. Επιπλέον, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 18% και διαμορφώθηκαν στα 14,84 δισ. δολάρια από τα 12,58 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v