Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινικές κατηγορίες στον Gupta της Goldman Sachs

Στο FBI αναμένεται να παραδοθεί ο Rajat Gupta, πρώην επικεφαλής της McKinsey και μέλος του δ.σ. της Goldman Sachs. Εναντίον του απαγγέλονται κατηγορίες για insider trading και για συνέργεια στο γνωστό σκάναδαλο Rajaratnam.

Ποινικές κατηγορίες στον Gupta της Goldman Sachs
Στο FBI αναμένεται να παραδοθεί σήμερα Τετάρτη ο Rajat Gupta, ένας από τους ισχυρούς άνδρες της Wall Street, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος. Ο πρώην επικεφαλής της συμβουλευτικής McKinsey & Co, που διετέλεσε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Goldman Sachs, αναμένεται να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες για την γνωστή υπόθεση insider trading που οδήγησε και σε ποινή 11ετούς ποινής κάθειρξης για τον Raj Rajaratnam.

Ο τελευταίος, ιδρυτής του hedge fund Galleon Group καταδικάστηκε για insider trading. Σύμφωνα με το FBI, το οποίο παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες, ο Rajaratnam είχε τη συνεργασία του Gupta ο οποίος μετέφερε πληροφορίες που είχε από το διοικητικό συμβούλιο της Goldman Sachs.

Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές από το FBI αναφέρει πως οι ποινικές κατηγορίες σήμερα Τετάρτη και πως ο κ. Gupta είναι διατεθειμένος να παραδοθεί στο FBI.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, ο Lloyd Blankfein, κλήθηκε να καταθέσει στην υπόθεση Rajaratnam όπου δήλωσε ότι ο κ. Gupta διέρρεε πληροφορίες που είχε λόγω της θέσης του στην Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v