Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση 26 δισ.ευρώ οι ισπανικές τράπεζες

Οι ισπανικές τράπεζες δηλώνουν ότι θα συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα 26 δισ. ευρώ με ίδια μέσα χωρίς να προσφύγουν σε κεφάλαια του Δημοσίου. BBVA και Banco Popolar δείχνουν τις προθέσεις τους.

Σε αναζήτηση 26 δισ.ευρώ οι ισπανικές τράπεζες
Οι ισπανικές τράπεζες παλεύουν με τις νέες κεφαλαιουχικές απαιτήσεις που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εξηγήσουν στους επενδυτές πως θα αντλήσουν τα 26,62 δισ. ευρώ όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή μέχρι τον επόμενο Ιούνιο.

Επισημαίνεται ότι στην σχετική λίστα της ΕΒΑ, οι τράπεζες Ελλάδας και Ισπανίας βρίσκονται στην κορυφή ως προς την απαιτούμενη αύξηση των κεφαλαίων.

Η BBVA, η ισπανική τράπεζα με έντονη παρουσία και στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα (Πέμπτη) ότι βάσει των αρχικών εκτιμήσεων χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια 7,09 δισ. ευρώ. Η τράπεζα δηλώνει ότι θα ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις με ίδια μέσα «αποκλείοντας σε κάθε περίπτωση την χρήση κεφαλαίων του Δημοσίου».

Η Banco Popolar η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της μικρότερης Banco Pastor δήλωσε ότι χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια ύψους 2,36 δις. ευρώ, επίσης αποκλείοντας κρατική παρέμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v