Weidmann: Κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης

Η αντίδραση της Ευρώπης στο θέμα της κρίσης χρέους μπορεί να οδηγήσει σε συλλογικοποίηση των κινδύνων εντός της ευρωζώνης, κατά τον επικεφαλής της Bundesbank. Το "κούρεμα" δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας.

Weidmann: Κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης
Η αντίδραση της Ευρώπης στο θέμα της κρίσης χρέους μπορεί να οδηγήσει σε συλλογικοποίηση των κινδύνων εντός της ευρωζώνης, τονίζει σε άρθρο του στην Handelsblatt ο επικεφαλής της Bundesbank, προειδοποιώντας ότι η προσέγγιση μπορεί τελικά να δημιουργήσει προβλήματα στα νέα κράτη-μέλη, μεταδίδει το Reuters.

«Θα ήταν καταστροφικό αν δημιουργούνταν η εντύπωση ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα δεν λύνονται με προσπάθειες των προβληματικών χωρών, αλλά κυρίως μέσω προγραμμάτων βοήθειας από άλλους ή μέσω μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο κ. Jens Weidmann.

«Αυτό θα κατέστρεφε την εμπιστοσύνη στα βιώσιμα δημοσιονομικά και την πίστη στις κυβερνήσεις, και η κρίση θα εξαπλώνονταν σε άλλες χώρες», τονίζει.

Ο κ. Weidmann σημειώνει επίσης ότι οι απώλειες για τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα μειώσει το χρέος της χώρας, όμως δεν θα λύσει τα θεμελιώδη προβλήματά της, ενώ άσκησε κριτική για τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας, θεωρώντας πως οδηγούν σε συλλογικοποίηση των κινδύνων στο μπλοκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v