Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκι από ΟΟΣΑ για την ευρωζώνη

Μόλις τρεις ημέρες πριν την G20, ο ΟΟΣΑ καλεί για διεθνή συνεργασία. Υποβαθμίζει τις προβλέψεις ανάπτυξης του 2012 για ευρωζώνη και ΗΠΑ και προειδοποιεί για απότομη επιβράδυνση, αν όχι ύφεση.

Καμπανάκι από ΟΟΣΑ για την ευρωζώνη
Ο ΟΟΣΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία της ευρωζώνης προειδοποιώντας για απότομη οικονομική επιβράδυνση, ενώ προβλέπει ότι ορισμένες χώρες θα βυθιστούν σε ύφεση.

Στην έκθεση που κοινοποίησε μόλις τρεις ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο της G20, ο ΟΟΣΑ προχωρά σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2012 στο 0,3% έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 2%. Επίσης, αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις ανάπτυξης για τις ΗΠΑ, στο 1,8% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,1%, ενώ παράλληλα προειδοποιεί για διεθνή πτωτικό κίνδυνο στην οικονομία, εάν οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών δεν συμφωνήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και στα μέτρα για την σταθεροποίηση των αγορών.

«Η επιδείνωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών στο μέγεθος που είδαμε κατά την περίοδο της παγκόσμιας κρίσης, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του επιπέδου του ΑΕΠ στις μεγάλες οικονομίες του ΟΟΣΑ κατά μέχρι 5% στο πρώτο εξάμηνο του 2013» αναφέρει η έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v