Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MF Global: Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις πώλησης

Πτώχευση ή πώληση είναι τα δύο σενάρια για την MF Global, την χρηματιστηριακή που όλα δείχνουν πως θα είναι το πρώτο θύμα της ευρωπαϊκής κρίσης στις ΗΠΑ. Αναστολή διαπραγμάτευσης και συζητήσεις με την Interactive Brokers.

MF Global: Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις πώλησης
Έντονο παρασκήνιο και πυρετώδεις διαπραγματεύσεις διεξάγονται για το μέλλον της αμερικανικής MF Global Holdings. Η Fed Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις συναλλαγές της με την MF Global ,καθώς η διοίκησή της παλεύει να αποτρέψει την καταστροφή.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος της χρηματιστηριακής, ο Jon Corzine που είναι και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την πώληση μεγάλου τμήματος της εταιρείας στην Interactive Brokers Group. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου η MF Global συμβουλεύτηκε νομική εταιρεία ώστε να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, καθώς το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε ζημία 186 εκατ. δολ. κυρίως λόγω της μεγάλης της έκθεσης σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Interactive Brokers θα αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία της MF Global έναντι 1 δισ. δολ. υποβάλλοντας την προσφορά κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας που γίνει υπό την εποπτεία δικαστικών αρχών. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας ανεστάλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v