Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αγανακτισμένοι" κατέλαβαν το λιμάνι του Όκλαντ

Περίπου 5.000 άτομα, με συνθήματα κατά της απληστίας, έκλεισαν ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια των ΗΠΑ, το λιμάνι του Όκλαντ.

Αγανακτισμένοι κατέλαβαν το λιμάνι του Όκλαντ
Χιλιάδες διαδηλωτές με συνθήματα κατά της απληστίας, έκλεισαν ένα από τα πιο μεγάλα λιμάνια των ΗΠΑ, το λιμάνι του Όκλαντ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι λειτουργίες του λιμανιού σταμάτησαν καθώς περίπου 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν απαντώντας στο κάλεσμα του κινήματος «Καταλάβετε την Wall Street». Στόχος ήταν να διακοπούν οι εμπορικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα εκείνες των τραπεζών και άλλων συμβόλων του αμερικανικού επιχειρηματικού κόσμου.

Το Οκλαντ βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδηλώσεων μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι από αστυνομικούς ενός βετεράνου πολέμου του Ιράκ, ο οποίος συμμετείχε στις διαμαρτυρίες.

Οι κινητοποιήσεις του κινήματος «Καταλάβετε την Wall Street» συνεχίστηκαν και σε άλλες αμερικανικές πόλεις. Στη Φιλαδέλφεια η αστυνομία συνέλαβε εννέα διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στην εταιρεία Comcast. Στη Νέα Υόρκη, περίπου 100 βετεράνοι πραγματοποίησαν πορεία, φορώντας τις στολές τους και σταμάτησαν μπροστά στο κτίριο του χρηματιστηρίου. Στη Βοστόνη πορεία πραγματοποίησαν φοιτητές και εργαζόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v