Τράπεζες: Ασκήσεις ετοιμότητας για... δραχμή

«Ασκήσεις ετοιμότητας» για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφής της δραχμής κάνουν ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, σύμφωνα με την WSJ.

Τράπεζες: Ασκήσεις ετοιμότητας για... δραχμή
«Ασκήσεις ετοιμότητας» για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφής της δραχμής κάνουν ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η WSJ, οι τράπεζες ενισχύουν τα hedges τους έναντι της έκθεσής τους στην Ελλάδα και αναθέτουν στα νομικά τους τμήματα να επανεξετάσουν τις δανειακές συμφωνίες με τις ελληνικές εταιρείες.

Παράλληλα, προσπαθούν να καταλάβουν τι θα γινόταν τα δάνειά τους, πολλά από τα οποία είναι σε ευρώ, στην περίπτωση επαναφοράς της δραχμής.

Μεταξύ των ερωτημάτων που καλούνται να απαντήσουν οι τράπεζες, είναι πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα επηρεάσει την αξία των λιανικών και εμπορικών δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα, πως θα επηρεαστούν τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν, καθώς και πως θα επηρεαστεί η έκθεσή τους σε άλλες προβληματικές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v