Πορτογαλία: Προτιμά αποχή η αντιπολίτευση

Η αξιωματική αντιπολίτευση της Πορτογαλίας θα απέχει από την ψήφιση του προϋπολογισμού, λέγοντας ότι αποτελεί καλύτερη επιλογή από την καταψήφιση, κάτι που θα έστελνε αρνητικά μηνύματα στο εξωτερικό.

Πορτογαλία: Προτιμά αποχή η αντιπολίτευση
Η αξιωματική αντιπολίτευση της Πορτογαλίας θα απέχει από την ψήφιση του προϋπολογισμού, λέγοντας ότι αποτελεί καλύτερη επιλογή από την καταψήφιση, κάτι που θα έστελνε αρνητικά μηνύματα στο εξωτερικό, μεταδίδει το AFP.

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού κόμματος της Πορτογαλίας Antoniο Jose Seguro υποστήριξε ότι σε αντίθεση με μια ψήφο κατά των "δρακόντειων" μέτρων, η αποχή στέλνει μήνυμα στήριξης της "παραμονής της Πορτογαλίας στην ευρωζώνη".

"Ο λόγος για την ψήφο μας είναι να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα ότι το σοσιαλιστικό κόμμα δεσμεύεται να βοηθήσει την Πορτογαλία να βγει από την κρίση" δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Seguro μετά από μια ολονύχτια συνάντηση με στελέχη του κόμματος του.

Ο προϋπολογισμός που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, περιλαμβάνει προσωρινή διακοπή του 13ου και 14ου μισθού για τους δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχου, αύξηση του ΦΠΑ και περιορισμό δαπανών για την παιδεία και την υγεία.

"Αυτός ο προϋπολογισμός δεν είναι δικός μας" σημείωσε ο κ. Seguro. "Διαφωνώ με αυτόν τον προϋπολογισμό. Αλλά είναι η χώρα μου και δεν θα γυρίσω την πλάτη μου στην Πορτογαλία" τόνισε, προσθέτοντας ότι θα προτείνει κάποιες αλλαγές για να "τον κάνει λιγότερο σκληρό".

O διάλογος για τον προϋπολογισμό θα ξεκινήσει στις 14 Νοεμβρίου και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v