Ιρλανδία: Υποβαθμίζει προβλέψεις για ανάπτυξη

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2012, ενώ αύξησε τις προβλέψεις της για το 2011. Στο 1,6% η ανάπτυξη για το 2012 και στο 2,5% για το 2011.

Ιρλανδία: Υποβαθμίζει προβλέψεις για ανάπτυξη
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2012, ενώ αύξησε τις προβλέψεις της για το 2011, μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Η οικονομία “προβλέπεται τώρα να αναπτυχθεί κατά 1,6% το 2012" αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή.

Η προηγούμενη πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2012 ήταν στο 2,5%.

"Ένας βασικός λόγος για την αναθεώρηση προς τα κάτω είναι ότι η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας έχει επιδεινωθεί την τελευταία περίοδο" σημειώνει σε ανακοίνωση του ο υπουργός Οικονομικών Michael Noonan.

O κ. Noonan πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη το 2011 θα διαμορφωθεί στο 1%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 0,75%.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στοχεύει να εξοικονομήσει επιπλέον 12,4 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια, επιβάλλοντας ακόμα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από το παράδειγμα της Ελλάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι μόνο για το 2012 προβλέπονται μέτρα ύψους 3,8 δισ. ευρώ.

"Οι περικοπές αυτές κοστίζουν" σημείωσε ο κ. Noonan. "Ζητάμε από τους πολίτες να μείνουν μαζί μας γιατί έχουμε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα για να βγάλουμε την χώρα από την δυσκολία στην οποία βρίσκεται" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v