Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην JP Morgan τα "χαμένα" κεφάλαια της MF Global

Σε λογαριασμό της JP Morgan βρέθηκαν τα "χαμένα" 658,8 εκατ. δολάρια από κεφάλαια των πελατών της MF Global. Παραίτηση του CEO, John Corzine. Τι απαντά η JP Morgan

Στην JP Morgan τα χαμένα κεφάλαια της MF Global
Σε λογαριασμό της JP Morgan βρέθηκαν τα "χαμένα" 658,8 εκατ. δολάρια από κεφάλαια των πελατών της MF Global, της χρηματιστηριακής που χρεοκόπησε τη Δευτέρα, μεταδίδει το Bloomberg.

Στον λογαριασμό είχαν κατατεθεί συνολικά 2,2 δισ. δολάρια, στα οποία περιλαμβάνονται τόσο κεφάλαια της εταιρίας, όσο και των πελατών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών, ανακαλύφθηκε ότι από τα κεφάλαια των πελατών, έλλειπαν περίπου 633 εκατ. δολάρια.

Η MF Global, ανακοίνωσε με ηλεκτρονικό μήνυμα την παραίτηση του CEO, John Corzine.

Η παραίτηση του κ. Corzine, οι ετήσιες απολαβές του οποίου ξεπερνούσαν τα 4 εκατ. ευρώ, ήρθε τέσσερις μέρες μετά την αίτηση της εταιρείας για υπαγωγή στο άρθρο 11.

Η JP Morgan από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι διατηρεί λογαριασμό της MF Global, αλλά αρνήθηκε ότι αυτός περιέχει κεφάλαια πελατών της και υποστήριξε ότι ο λογαριασμός ήταν διαφανές στην MF Global και στους διαχειριστές της, μεταδίδει το CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v