ΗΠΑ: Ξεκίνησε έρευνα για την MF Global

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι έχουν ξεκινήσει επίσημη έρευνα για την πτώχευση της χρηματιστηριακής MF Global. Στο στόχαστρο η παραβίαση κανόνων για την χρήση κεφαλαίων πελατών.

ΗΠΑ: Ξεκίνησε έρευνα για την MF Global
Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι έχουν ξεκινήσει επίσημη έρευνα για την πτώχευση της χρηματιστηριακής MF Global, μεταδίδει το Reuters.

Η Επιτροπή Εποπτείας Αγοράς Εμπορευμάτων (CFTC) ανέφερε ότι ενώ συνήθως δεν σχολιάζει δημόσια την πορεία ή την έναρξη ερευνών, αποφάσισε ότι "είναι προς το δημόσιο συμφέρον να επιβεβαιώσει" την συγκεκριμένη έρευνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα στις 31 Οκτωβρίου για το αν παραβιάστηκαν από την MF Global κανόνες που απαγορεύουν την χρησιμοποίηση κεφαλαίων των πελατών για τον δανεισμό της εταιρίας.

"Ο διαχωρισμός των κεφαλαίων των πελατών αποτελεί τον πυρήνα της προστασίας των πελατών στις αγορές παραγώγων" δήλωσε ο Επίτροπος που έχει αναλάβει την έρευνα.

Ειδικότερα η έρευνα των αμερικανικών αρχών επικεντρώνεται γύρω από τα "χαμένα" 600 εκατ. δολάρια από κεφάλαια πελατών της χρηματιστηριακής MF Global, ενώ έρευνα για την τύχη των 600 εκατ. δολαρίων φαίνεται πως έχει εκφράσει και το FBI και η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v