Stark: Η κρίση έχει επεκταθεί στον πυρήνα

Είναι πολύ δύσκολες στιγμές για όλες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, καθώς η κρίση χρέους επεκτείνεται στον λεγόμενο πυρήνα της ευρωζώνης, τόνισε ο J. Stark, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Stark: Η κρίση έχει επεκταθεί στον πυρήνα
Είναι πολύ δύσκολες στιγμές για όλες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, καθώς η κρίση χρέους επεκτείνεται στον λεγόμενο πυρήνα της ευρωζώνης, τόνισε ο J. Stark, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.  

Ο κ. Stark υπογράμμισε ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να στραφούν σε πολιτικές που θα διασφαλίζουν τη διατηρησιμότητα του χρέους τους, τονίζοντας ωστόσο ότι η κρίση χρέους δεν είναι αμιγώς ευρωπαϊκή και ότι είναι πρωτίστως μια κρίση εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κρίση θα πλήξει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. O ίδιος προέβλεψε έντονες επιπτώσεις στο Q4 για την ευρωζώνη, σημειώνοντας όμως ότι η ΕΚΤ βλέπει την τρέχουσα κατάσταση ως "προσωρινή" και ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι αναφορές περί ύφεσης

Τέλος, ο κ. Stark υπογράμμισε ότι "όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε επιβράδυνση του πληθωρισμού", σε μια δήλωση που ερμηνεύεται ως πρόθεση της κεντρικής τράπεζας να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια στο 1% στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v