Mέρκελ: Απαραίτητες οι αλλαγές στις συνθήκες

Oι αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, δήλωσε την Τρίτη η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα.

Mέρκελ: Απαραίτητες οι αλλαγές στις συνθήκες
Oι αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, δήλωσε την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα, μεταδίδει το Reuters.

"Οι αλλαγές στις συνθήκες αποτελούν για μένα ένα απαραίτητο συστατικό για την επίλυση της κρίσης, μια πολιτική απάντηση σε μια κρίση εμπιστοσύνης της πολιτικής" ανέφερε η κ. Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι αλλαγές στις συνθήκες να αφορούν μόνο τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι διαφορές ανάμεσα στα κράτη της ευρωζώνης διογκώνονται από τις αγορές, γιατί αρχικά τις είχαν υποτιμήσει.

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι πολιτικοί έχουν παραβιάσει επανειλημμένα τους δημοσιονομικούς κανόνες της ευρωζώνης, δημιουργώντας έλλειμμα εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη.

"Αυτό μπορεί να αποκατασταθεί μόνο με μια συγκροτημένη πολιτική απάντηση" δήλωσε η κ. Μέρκελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v