Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισλανδία: Η "εξαίρεση" που αναβαθμίστηκε από S&P

Η Standard & Poor’s αναβάθμισε το outlook της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισλανδίας σε σταθερό από αρνητικό, καθώς η οικονομία επιστρέφει σε πορεία ανάπτυξης, μετά την μεγάλη οικονομική κρίση του 2008.

Ισλανδία: Η εξαίρεση που αναβαθμίστηκε από S&P
Η Standard & Poor’s αναβάθμισε το outlook της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισλανδίας σε σταθερό από αρνητικό, καθώς η οικονομία της νήσου επιστρέφει σε πορεία ανάπτυξης, αναδυόμενη από την τραπεζική κατάρρευση και την μεγάλη οικονομική κρίση του 2008.

Η αναβάθμιση της ισλανδικής οικονομίας, της πρώτης οικονομίας που κατέρρευσε από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση η οποία ξέσπασε το 2008, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον καταιγισμό των υποβιβασμών ή απειλών υποβαθμίσεων που υφίσταται η πλειοψηφία των οικονομιών του πλανήτη.

Πέρα από την δραματική αλληλουχία των υποβαθμίσεων κρατών της περιφέρειας της ευρωζώνης που βαραίνουν από την κρίση χρεών, οι μεγάλοι οίκοι αξιολογήσεων έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις και για κορυφαίες οικονομίες όπως των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Σήμερα, η S&P εξέδωσε ξεκάθαρη προειδοποίηση για υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Yoshiko Noda δεν καταγράφει πρόοδο στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος οικος σήμερα υποβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αιγύπτου κατά μια βαθμίδα στο Β+, τέσσερις θέσεις κάτω από την επενδυτική κλίμακα, εξαιτίας του χάους που έχουν προκαλέσει οι συγκρούσεις διαδηλωτών και σωμάτων ασφαλείας τον τελευταίο μήνα. Το αιγυπτιακό outlook είναι αρνητικό, που σημαίνει ότι ενδεχομένως να ακολουθήσει και νέα υποβάθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v